10208,76%-1,56
41,92% 0,08
48,90% 0,08
5721,62% -0,08
9784,76% 0,00
Eyüpsultan Belediyesi, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği (TAMEV) işbirliğinde, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla "Doğadan Sofraya: Sağlıklı ve Sürdürülebilir Gıda" konulu seminer gerçekleştirdi.
Galeri Eyüpsultan'da düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Gastronomi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Merve Erdoğan üstlendi. Etkinlikte çevre aktivisti Selda Güleç, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlkay Gök ve Tüketici Konfederasyonu Sürdürülebilir Üretim Komitesi Başkanı Nurten Sırma konuşmacı olarak yer aldı.
Kültür İşleri Müdürü Sema İnci, seminer öncesi yaptığı konuşmada Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen'in selamlarını iletti. İnci, bilinçli ve sürdürülebilir yaşam anlayışını destekleyen çalışmalara önem verdiklerini vurguladı.
Seminerde, doğa dostu yaşam, gıda israfını önleme yöntemleri ve gıda üretim süreçlerindeki emek konuları ele alındı. Katılımcılar, üreticiden tüketiciye uzanan süreçte sorumluluk bilincinin önemine dikkat çekti.
Gastronomide sürdürülebilirlik, gıda güvenliği, sıfır atık uygulamaları ve su kaynaklarının korunması gibi konularda detaylı bilgiler paylaşıldı. Türkiye'deki gıda ve su kaybının üretici ve tüketici perspektifinden analizi yapıldı.
İstanbul, Eyüpsultan Belediyesi